Παραλιες

Η παραλία της Λίμνη Κεριού όμορφη και γραφική με άμμο και βότσαλο και τα πεντακάθαρα νερά απέναντι από το μαγευτικό Μαραθονήσι και την εντυπωσιακή φύση το γύρω βουνών. Στο άκρο της παραλίας υπάρχει και ένα μικρό λιμανάκι που φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες της περιοχής τα καΐκια που κάνουν περιηγήσεις στις Γαλάζιες Σπηλιές και το Μαραθονήσι αλλά και σκάφη των επισκεπτών. Ακόμα, εξερευνώντας την περιοχή αυτή, μπορείτε να ανακαλύψετε αρκετές μικρές ακτές με βότσαλο ή βραχάκια που προσφέρουν την απόλυτη μοναχικότητα.
Απέναντι από την ακτή της Λίμνης του Κεριού, δεσπόζει το Μαραθονήσι, (η νησί του Μαραθία), που στολίζει επιβλητικά τον κόλπο του Λαγανά και το σχήμα του θυμίζει χελώνα.
Η φύση εκεί είναι εξωτική, η αμμουδιά πεντακάθαρη και τα νερά διάφανα.
Εκτός από τις δύο παραλίες, μία με βότσαλα και μία με άμμο, συναντάει κανείς και πλούσια βλάστηση, Στην απόκρημνη ακτή με τα βότσαλα υπάρχουν δύο μικρές θαλάσσιες σπηλιές στις οποίες μπορεί κανείς να εισχωρήσει μ' ένα μικρό πλοιάριο. Στην ξανθιά αμμώδη παραλία που απλώνεται σαν γλώσσα μέσα στη θάλασσα φτιάχνουν τις φωλιές τους οι αιωνόβιες χελώνες Caretta-Caretta. Φύλακες του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου, μένουν μονίμως εκεί και προστατεύουν το νησί, την χελώνα και τα αυγά της.
Το Μαραθονήσι μπορείτε να επισκεφτείτε νοικιάζοντας κάποια βαρκούλα, ή από τα Καΐκια που κάνουν συχνά δρομολόγια από τη παραλία του Κεριού .Το νησί είναι παρθένο, δεν υπάρχουν μαγαζιά, οπότε θυμηθείτε να προμηθευτείτε νερό και φαγητό εάν σκοπεύετε να μείνετε εκεί αρκετή ώρα. Σε κοντινή απόσταση από την Λίμνη του Κεριού, βρίσκεται η παραλία του Μαραθία με το βότσαλο και τα πεντακάθαρα νερά προσφέρει ηρεμία, καθώς είναι απομακρυσμένη από το κέντρο.